Plaatjes uit het D7-Bos

Soms trek ik mij terug in het D7-Bos. Het is er prachtig, het is een wonder dat het bestaat. Iedereen kan er komen, zolang je er maar in gelooft.

Erg eenvoudig zit het bos niet in elkaar. In het midden staan zeven grote bomen, maar eigenlijk zijn het er negen. Daarnaast groeien ruim 600 kleine boompjes. Samen vormen ze het bos. Het bos waar ik regelmatig met plezier naar terugkeer.

Mensen vragen mij wel eens hoe dat bos er dan uitziet. Andere vinden dat een stomme vraag, waarom? Laatst heb ik mijn camera mee genomen en een paar foto's gemaakt van dit wonderlijke bos.

Hieronder zie je mijn geschoten plaatjes. Door erop te klikken kan je naar de grote kleurenfoto.

Ik hoop dat dit genoeg inspiratie geeft om ook een keer een kijkje te nemen in het prachtige D7-Bos.

Tot snel.

Sander


Oog in Boom, 7 juli 2003

De bomen in het D7-Bos zijn vaak net mensen. Je kan erin klimmen, ze geven warmte (bedoel ik niet als brandhout) en je kan met ze praten. Sommige van deze bomen lijken te kijken. Ze hebben ogen ...

Foto: Sander

Sander in gesprek met Hemeltje, 7 juli 2003

Hier ben ik in gesprek met Hemeltje, een blauwe doffel. Het is een heerlijke hangboom waar ik uren in kan verblijven. Achter deze boom lijkt het bos op te houden ...

Foto: Sander

Omgevallen boom, 7 juli 2003

Helaas waait er in het D7-bos ook wel eens een storm. De vorige keer zijn daarbij een paar bomen ontworteld. Helaas. Ze hebben ook de takken van andere bomen beschadigd. Echter valt er nu wel weer iets meer zonlicht inhet bos

Foto: Sander

Elfenbos, 20 augustus 2004

Zodra de ochtenddauw optrekt wordt de vruchtbare grond pas zichtbaar. Het aanwezige vocht heeft het mos doen ontwikkelen tot een groene warme deken voor de omgevallen bomen. Ze blijven aanwezig, maar rusten er ook in vrede.

De wezens die hier het bos bewonen beroeren de grond niet. Ze zweven door de takken naar hun woningen in de bomen.

Foto's:

Betoverd bos, 29 augustus 2004

Bij het dalen van de zon aan het einde van de dag, dan wordt het bos gevuld met prachtige kleuren. Tijdens het aanschouwen van dit kleurenspel wordt het vaak stil in het bos. Ik vind het zelf het mooiste moment van de dag.

Na het ondergaan van de zon is het vaak tijd om onze slaapplaatsen op te zoeken. Wie echter niet wil of kan slapen kan altijd nog het betoverde bos 's nachts bekijken. Naast de maan de miljoenen sterren kunnen we in het bos ook van andere schouwspellen bekijken. Soms lijkt het of dromen werkelijkheid geworden zijn.

Foto's:

Verdwenen bos, 29 augustus 2004

Het is niet altijd pracht en praal in het bos. Soms wordt het bos overvallen door de grootste vijand, namelijk het vuur. Laatst is bij een grote brand een groot deel verloren gegaan. Natuurlijk probeert het bos weer te groeien zoals het toen was, maar dat zal jaren duren. Wij zullen het missen. We hebben enkel nog een foto van hoe het toen was.

Foto: Donna

 

© 2003 - 2004 by D7, Foto's blijven eigendom van desbetreffende maker.